Відбулися заходи з нагоди Дня визволення Христинівщини від фашистських загарбників та 207-ї річниці з дня народження великого українського Кобзаря

  • 666

Фото без опису

9 березня 2021 року христинівчани відзначили 77-у річницю визволення Христинівщини від фашистських загарбників. В цей знаменний день ми згадуємо подвиг захисників та визволителів рідного краю, вшановуємо світлу пам’ять полеглих та низько вклоняємося перед усіма, хто на собі відчув пекло військових дій. Для кожного мешканця громади цей день по справжньому особливий – 77 років тому наш край був звільнений від фашистських загарбників.

Фото без опису

Цього дня христинівчани рушили до Обеліску слави, пам’ятного знаку «Гармата», меморіального комплексу Борцям за волю та незалежність України Братської могили та Пам’ятної стели.

Участь в заході взяли міський голова Микола Наконечний, перший заступник міського голови Володимир Валюк, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Олег Бричук, представники громадських організацій, працівники центральної бібліотеки та жителі громади.

На знак вічної шани перед захисниками, керівництво громади та всі присутні поклали квіти до підніжжя пам’ятних знаків та вшанували пам’ять тих, хто загинув у роки Другої світової війни, хто не повернувся до своїх родин.

Фото без опису

Далі захід продовжився в парку ім. Тараса Шевченка. В день 207-ї річниці з дня народження великого українського Кобзаря, христинівчани вшанували його пам’ять, поклавши квіти до погруддя поета.

Працівники центральної бібліотеки провели невеличкий екскурс сторінками життя та творчості видатного українського поета.

По закінченню заходу всі присутні мали можливість оглянути виставку присвячену Тарасу Шевченку.

Фото без опису

Інші новини

Всі новини