Повідомлення щодо ситуації з автобусними маршрутами

  • 610

Фото без опису

Виконавчий комітет Христинівської міської ради повідомляє жителів громади щодо ситуації, яка склалася з автобусними маршрутами загального користування у межах території Христинівської територіальної громади.

1 березня 2021 року до Христинівської міської ради надійшов лист від приватного перевізника Руслана Роги щодо розірвання договорів на перевезення пасажирів автобусним маршрутом загального користування № 135 «с. Ліщинівка – м. Христинівка» та № 129 «м. Христинівка – с. Веселівка», з терміном дії цих договорів від 21.08.2020 р. до 21.08.2025 р.

Згідно листа, причиною розірвання договорів є зростання цін на паливно-мастильні матеріали, збільшення податкового навантаження у зв’язку із підвищенням мінімальної заробітної плати та значного зниження доходів.

Слід зазначити, що умовами договорів передбачено, що сторона, яка є ініціатором розірвання договору, письмово попереджає про це іншу сторону не пізніше ніж за 30 днів. Тобто, перевізник мав виконувати перевезення до 31 березня 2021 року. Даний пункт прописаний у договорі з метою забезпечення організації безперебійного перевезення пасажирів. Проте, перевізник не виконав умови договору та припинив перевезення з 15 березня 2021 року.

Повідомляємо, що одразу після отримання листа керівництво Христинівської міської ради, в особі першого заступника міського голови Володимира Валюка, звернулися до перевізників району з проханням розглянути можливість здійснення перевезень за маршрутами «м. Христинівка – с. Веселівка», «с. Ліщинівка – м. Христинівка» та «м. Христинівка – с. Богачівка» на умовах укладання тимчасових договорів. На даний час опрацьовується питання щодо укладання тимчасового договору з ТОВ «Автотранссервіс» на перевезення пасажирів за вказаними маршрутами.

Перевезення пасажирів з с. Ліщинівка здійснюється безперебійно у звичайному режимі, оскільки у даному напрямку курсує приміський автобусний маршрут загального користування № 120 «м. Христинівка – с. Гребля», графік руху якого буде узгоджено із жителями населених пунктів, що обслуговуються.

Додатково інформуємо, що Христинівська міська рада має розроблений графік руху на автобусний маршрут загального користування, який об’єднає м. Христинівка та с. Христинівка. Визначено місця встановлення 4 додаткових автопавільйонів для очікування пасажирського транспорту, які закуплено за рахунок міського бюджету. Після їх монтажу та встановлення буде змінено схему руху міського маршруту із заїздом у село Христинівка.

Інші новини

Всі новини