Відбулася робоча нарада

  • 530

Фото без опису

19 березня 2021 року під головуванням першого заступника міського голови Володимира Валюка відбулася робоча нарада щодо розподілу коштів виділених на компенсацію за перевезення пільгових категорій громадян Христинівської територіальної громади приміськими автобусними маршрутами загального користування.

В роботі наради взяли участь начальник фінансового управління Христинівської міської ради Микола Невшупа, начальник відділу «Центр надання адміністративних послуг» Лариса Дубашевська, начальник відділу правового та кадрового забезпечення Віталій Керезь, начальник відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства, інвестиційно-економічного розвитку та цивільного захисту населення Іван Рябоконь, та головний спеціаліст відділу Алла Кревсун.

Право громадян на соціальний захист закріплено статтею 46 Конституції України та деталізовано в спеціальних нормативно-правових актах, зокрема право на безоплатний проїзд для пільгових категорій громадян.

Пільгові перевезення пасажирів, які відповідно до законодавства користуються такими правами, забезпечують перевізники, які здійснюють перевезення пасажирів на маршрутах загального користування.

З метою забезпечення соціального захисту населення Христинівської територіальної громади в частині пільгових перевезень, рішенням Христинівської міської ради від23.12.2021 р. № 2-13-VIII (зі змінами) «Про бюджет Христинівської міської територіальної громади на 2021 рік» виділено кошти в сумі 300,00 тис. грн на здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян – мешканців громади пасажирським транспортом загального користування на період 2021 року.

Розподіл коштів здійснено в межах виділених кошторисних призначень на відповідний рік, виходячи з можливостей міського бюджету, та у жодному разі не обмежує право окремих категорій громадян на пільговий проїзд пасажирським транспортом загального користування.

Найближчим часом планується укладання договорів про виплату компенсації за пільговий проїзд окремих категорій громадян – мешканців Христинівської громади приміськими автобусними маршрутами загального користування у межах Христинівської територіальної громади між виконавчим комітетом міської ради та перевізниками, які згідно договорів обслуговують дані маршрути.

Інші новини

Всі новини