Нарада з питань розгляду проектів громади, які можуть бути реалізовані за рахунок коштів ДФРР у 2022 році

  • 574

Фото без опису

Під головуванням міського голови Миколи Наконечного відбулася робоча нарада, щодо визначення інвестиційних проектів регіонального розвитку, які будуть реєструватися на онлайн платформі ДФРР, для подальшого відбору та можливості їх реалізації за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2022 році.

Участь в нараді взяли перший заступник міського голови Володимир Валюк, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Олег Бричук, начальник фінансового управління міської ради Микола Невшупа, начальник відділу освіти, культури молоді та спорту міської ради Маргарита Білецька, начальник відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства, інвестиційно-економічного розвитку та цивільного захисту населення Іван Рябоконь, головний спеціаліст відділу Алла Кревсун та інженер-будівельник КНП «Христинівська багатопрофільна лікарня» Юрій Желєзний.

Із вступним словом до присутніх звернувся начальник відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства, інвестиційно-економічного розвитку та цивільного захисту населення виконавчого апарату міської ради Іван Рябоконь зазначивши, що найближчим часом буде оголошено про початок конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2022 році. Реєстрація на платформі Мінрегіону, проектів спрямованих на розвиток регіону, для участі у конкурсному відборі, можлива у разі їх відповідності вимогам постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання державного фонду регіонального розвитку» від 18.03.2015 № 196, зі змінами та наказу Міністерства розвитку громад та територій України «Питання підготовки, оцінки та відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку» від 24.04.2015 № 80, зі змінами. Серед основних умов конкурсного відбору проектів: календарний план їх реалізації становить від 1 до 3 років; має бути співфінансування з місцевих бюджетів на рівні не менше 10%, вартість проектів будівництва, реконструкції, реставрації та капітального ремонту має бути понад п’ять мільйонів гривень, а для інших проектів – понад один мільйон гривень.

Фото без опису

В ході наради були представлені проекти із виготовленими проектно-кошторисними документами у сфері водопостачання, водовідведення, благоустрою, енергозабезпечення, капітального ремонту будівель закладів освіти.

– Наша громада має декілька відповідних проектів із розробленою проектно-кошторисною документацією, але на даний час за окремими проектами є необхідність провести коригування кошторисної частини для приведення у відповідність до нинішніх норм, – наголосив перший заступник міського голови Володимир Валюк.

Міський голова Микола Миколайович підкреслив, що в першу чергу необхідно реалізовувати проекти, які є найважливішими для громади, а це проекти, які спрямовані на розвиток інфраструктури. Згідно з вимогами постанови КМУ від 18 березня 2015 року № 196, у сфері водопостачання, в нашій громаді прохідними є лише проекти будівництва водогонів в с. Розсішки та м. Христинівка. Їх актуальність пояснюється тим, що в останній період часу рівень води в криницях населених пунктів постійно знижується особливо у літній період. Також, першочерговими є питання капітального ремонту будівель опорного закладу освіти «Христинівський ліцей» та капітальний ремонт покрівлі Христинівської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів ім. О. Є. Корнійчука.

Під час обговорення головного питання наради було визначено об’єкти по галузях, які потребують виготовлення проектно-кошторисної документації в поточному році для їх реалізації у 2022 році.