Чорнобиль ніколи не стане минулим

  • 458

Фото без опису

У житті українського народу є дата сповнена гіркого полинового болю. Кожного року, 26 квітня, ми з вами вшановуємо ліквідаторів аварії на Чорнобильській атомній електростанції, які жертвуючи не лише власним здоров’ям, а й своїм життям, зупинили атомну стихію.

Час летить швидко – 35 років минуло з тих пір, але чорнобильська трагедія до цього часу залишається болючою раною.

Фото без опису

З цієї нагоди, сьогодні в місті Христинівка відбулися заходи присвячені вшануванню пам’яті ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС, в яких взяли участь міський голова Микола Наконечний, перший заступник міського голови Володимир Валюк, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Олег Бричук, заступник міського голови  з питань житлово-комунального  господарства Михайло Кальніцький, радник міського голови Василь Шеремета, голова громадської організації «Союз Чорнобиль України» Володимир Салецький, учасники та ліквідатори Чорнобильської аварії, представники громадських організацій, духовенство та жителі міста.

Фото без опису

Голова міської ради Микола Наконечний подякував всім ліквідаторам за зразкове виконання громадянського обов’язку, проявлену особисту мужність і самовіддану працю по ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській  АЕС та зазначив, що українці ніколи не повинні забувати героїзм пожежників, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, які брали участь у ліквідації наслідків аварії.

Фото без опису

Звертаючись до ліквідаторів, голова громадської організації «Союз Чорнобиль України» Володимир Салецький зазначив: «Ви врятували не лише Україну чи Європу. Ви врятували фактично увесь світ. Хочу, щоб ви справді відчували вдячність суспільства за те, що зробили, за ваш подвиг».

По завершенню виступів, Микола Миколайович спільно з Володимиром Леонідовичем вручили ліквідаторам медалі, пам’ятні знаки та ордена.

Далі урочистості продовжилися біля пам’ятного знака «Христинівчанам-чорнобильцям, які врятували світ». Учасники заходу поклали квіти до підніжжя пам’ятника та хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих ліквідаторів Чорнобильської катастрофи.

Фото без опису

Благочинний Христинівського району Української Православної Церкви Київського патріархату, протоієрей отець Геннадій провів панахиду за жертвами аварії на Чорнобильській АЕС.

Нехай ніколи не замовкають дзвони людської пам'яті, що не даватимуть забути про Чорнобильську трагедію. Низький уклін ліквідаторам, які ціною свого здоров’я, ризикуючи життям, врятували всіх нас. Подвиг цих людей назавжди записано до літопису людської мужності, він вічно залишиться у пам’яті українського народу.

Фото без опису

Інші новини

Всі новини