В Христинівці відбулося святкування Івана Купала

  • 589

Фото без опису

6 липня в урочищі Долинка міста Христинівка пройшов етно-фестиваль «Купава» з нагоди одного з найколоритніших літніх свят, яке прийшло до нас з дохристиянських часів – Івана Купала.

Ведучим святкового дійства став український дитячий письменник та казкар Сашко Лірник, який розповідав свої цікаві та емоційні казки дітям та дорослим.

Гості свята мали нагоду насолодитись співами народного ансамблю української пісні «Ласкаво просимо», а також переглянути виступ Київського академічного театру українського фольклору «Берегиня» та кінопоказ під відкритим небом «Казка про чорного козака».

Фото без опису

Також концертна програма фестивалю була насичена співочими та танцювальними номерами за участі творчих дитячих колективів громади.

Крім того, учасників заходу розважали на тематичних локаціях, де можна було взяти участь у різноманітних майстер-класах та зробити світлини на згадку у фотозонах.

Під час свята на території працювали різноманітні атракціони. Дітки мали змогу покататися на великих гірках та пострибати на батуті.

Фото без опису

Не обійшлось і без обряду традиційного пускання віночків, який провели юні красуні, загадавши попередньо свої найзаповітніші мрії.

Доповнювали свято і смачні страви від грузинського ресторану «Генацвалє», кухарі якого готували на вогні смачні шашлик та плов.

Громадський порядок на святі забезпечували працівники відділу поліцейської діяльності №3 Уманського районного управління поліції ГУПН в Черкаській області спільно з ГО «Характерник» та ГФ «Характерник». За сприяння ГО «Характерник» діткам було організовано безкоштовні солодощі.

Закінчилось святкування традиційним перестрибуванням молоді через багаття.

Фото Віктор Свіщенко

Фото без опису

Інші новини

Всі новини