Переваги отримання пенсійних виплат через банківські установи

  • 228

Фото без опису

Коли настає час оформляти пенсію, перед людиною постає питання: «Де отримувати виплату – у банку чи на пошті?». Чинним законодавством за кожним пенсіонером закріплене право вибору способу одержання пенсії. Одержувати пенсію через відділення поштового зв’язку або через уповноважені установи банків – особистий вибір кожної літньої людини.

 

Виплата пенсій через банківські установи – це складова системи заходів, спрямованих на економію пенсійних коштів. Адже банки обслуговують пенсіонерів безкоштовно, що забезпечує економію Пенсійних коштів на витрати, пов’язані із доставкою пенсій.

 

Виплата пенсій через банківські установи має ряд переваг як для пенсіонерів, так і для пенсійної системи в цілому, а саме: виплата пенсій через банки значно скорочує термін обігу коштів на виплату пенсій і грошової допомоги, спрощує облік і контроль їх руху та зменшує витрати Фонду.

 

Переваги отримання пенсій через банківські установи:

  • відсутність черг;
  • можливість отримання пенсії в будь-який зручний для громадян час;
  • зняття з поточного пенсійного рахунку як усієї зарахованої суми, так і її частини;
  • можливість розраховуватися пластиковою карткою за товари та послуги (наприклад, оплату комунальних послуг);
  • у разі переїзду, від’їзду на лікування або відпочинок не виникає необхідності брати з собою значну суму коштів готівкою. Картковий рахунок дає можливість отримати гроші через мережу банкоматів, або в будь-якому відділенні уповноваженого банку по всій території України.

Якщо пенсіонер з якоїсь причини не зміг отримати пенсію через поштове відділення, кошти після 25 числа повертаються до Пенсійного фонду і одержати їх можна буде лише у наступному місяці.

Кошти, які перераховуються на рахунок у банку, залишаються доступними у будь-який момент після надходження на рахунок (карту).

 

Відкриття і обслуговування пенсійних рахунків – безкоштовне.

 

В будь-який час пенсіонер має право відмовитись від послуг одного банку і скористатись послугами іншого.

 

Начальник відділу обслуговування громадян №14 (сервісного центру) управління обслуговування громадян Головного управління ПФУ в Черкаській області Людмила Долобан