«Схід і Захід разом»: через Черкащину пролягає маршрут надмарафону до 30-ї річниці з дня Незалежності України

  • 227

Фото без опису

7 серпня на межі Вінницької та Черкаської областей делегація у складі першого заступника Уманської райдержадміністрації Анатолія Риженка, голови Христинівської міської ради Миколи Наконечного, заступника Христинівського міського голови з питань діяльності виконавчих органів Олега Бричука, представника Конгресу Українських Націоналістів Ярослава Балановського, громадського діяча Валерія Костюка та керівників структурних підрозділів Христинівської міської ради радо зустрічала учасників надмарафонського пробігу «Схід і Захід разом», присвяченого 30-ій річниці з дня Незалежності України.

Фото без опису

30 липня Валерій Шажко, Ярослав Козак та Костянтин Билим вирушили зі Львова у надмарафон. Учасники заходу з прапором за спиною біжать разом сотні кілометрів, щоб показати, що Україна неподільна.

Мета пробігу – популяризація бігу і здорового способу життя, залучення любителів бігу в кожному місті, утвердження ідеї державності та відзначення 30-річчя Незалежності України.

Пробіг за маршрутом Львів-Сєверодонецьк проходить через дев’ять областей: Львівську, Тернопільську, Хмельницьку, Вінницьку, Черкаську, Кіровоградську, Дніпропетровську, Донецьку та Луганську.

Фото без опису

Загалом, учасники пробігу, змінюючи один одного, мають подолати шлях довжиною 1 388 км, а всі охочі зможуть долучитися до них у своєму місті чи області. Долати дистанцію марафону не обов’язково, для участі достатньо пробігти навіть кілька кілометрів. Так, житель села Вільшанка, що на Христинівщині, Олександр Богач вирішив долучитись до спортсменів і подолав 11 км разом із марафонцями.

Фото без опису

Учасники марафону принесли символічний український прапор єдності, на якому залишають підписи представники влади чи громади тих населених пунктів, які відвідують марафонці. Потім цей прапор подарують Сєвєродонецьку.

Організатор забігу Ярослав Козак, наголошує, що перш за все, ця акція задумана як патріотична, і лише в другу чергу є спортивним заходом. Також додає, що спілкуючись із людьми, які вітають учасників в різних містах та селах, ще раз переконується, що наша Україна – єдина і неподільна, а українці – щира, гостинна та доброзичлива нація.

Фінішує пробіг 24 серпня, у День Незалежності України, в місті Сєвєродонецьку.

Фото Віктор Свіщенко

Фото без опису

Інші новини

Всі новини