«Автоматичне призначення пенсії» – сервіс для майбутніх пенсіонерів

  • 186

Фото без опису

Пенсійним фондом України на виконання Указу Президента України від 08.11.2019 №837 «Про невідкладні заходи з проведення реформ та зміцнення держави» у червні 2020 року розпочато впровадження автоматичного призначення пенсій.

Особливістю цієї системи є те, що послуга надається засобами веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України (https://portal.pfu.gov.ua/) з використанням кваліфікованого електронного підпису (КЕП) та дозволятиме призначати пенсії автоматично при досягненні пенсійного віку з урахуванням всіх наявних у Пенсійному фонді даних, завчасно поданих майбутніми пенсіонерами.

Для цього необхідно заповнити анкету-заяву, додати скановані копії документів, підписати анкету-заяву КЕП та надіслати її до органу Фонду.

Документи, які надаються для призначення пенсії при опрацюванні звернення «Автоматичне призначення пенсії» буде оцифровано та атрибутовано спеціалістами Фонду. На їх підставі буде сформовано електронну пенсійну справу, складові якої стануть доступні для перегляду у відповідному розділі на веб-порталі «Моя пенсія» особам, які набули статусу пенсіонерів.

З початку роботи сервісу автоматичного призначення пенсії скористалися послугою та подали анкети-заяви 380 мешканців громади.

Автоматичне призначення пенсії – актуальний на сьогодні сервіс Пенсійного фонду, оскільки дозволяє призначити пенсію без відвідування сервісного центру та, відповідно, уникнути небажаних контактів під час карантину.

Веб-портал Пенсійного фонду України постійно оновлюється та розширює перелік послуг, які надаються в електронному вигляді, що робить систему призначення пенсії більш відкритою та доступною для кола осіб, сучасних та активних, які саме зараз набувають пенсійного віку або право на призначення пенсії.