Представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні завітали до Христинівської громади

  • 179

Фото без опису

25 листопада 2021 року спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні провели робочу зустріч з керівництвом Христинівської міської територіальної громади.

Фото без опису

Команда спостерігачів завітала з м. Києва та поцікавилася наступними питаннями громади: соціально-економічного стану, стратегії розвитку, роботи закладів освіти, забезпечення охорони здоров’я жителів, роботи сільськогосподарських підприємств, податків, які формують бюджет, впливу підвищення цін енергоносіїв на фінансовий стан міського бюджету, гендерної політики, міжконфесійних відносин, співпраці з громадськими організаціями, рівня безробіття. Важливими питаннями, що обговорювалися були також планування та виконання міського бюджету в минулому та поточному роках. Окремо обговорено питання реалізації реформи децентралізації влади та зміни, що відбулися у зв’язку з реформою децентралізації.

В результаті проведеної зустрічі представники ОБСЄ високо оцінили результати розвитку громади з часу її утворення.

Фото без опису

Довідково:

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні (СMM) почала свою роботу 21 березня 2014 року на підставі запиту від уряду України до ОБСЄ і консенсусного рішення всіх 57 країн-учасниць ОБСЄ. СMM – це неозброєна цивільна місія, яка працює  24 години на добу, 7днів на тиждень у всіх регіонах України. Її основні завдання – це неупереджено і об’єктивно спостерігати та звітувати про ситуацію в Україні, а також сприяти діалогу між усіма сторонами конфлікту.