Вшанували пам’ять воїнів-афганців

  • 231

Фото без опису

15 лютого Україна вшановує День пам’яті своїх синів – молодих воїнів, які загинули на чужій землі Афганістану. Майже 10 років проливали там кров наші юнаки.

Фото без опису

З нагоди 33 річниці виведення військ з Афганістану та Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, сьогодні в місті Христинівка відбулись заходи, які розпочалися із урочистої ходи до меморіального комплексу Борцям за волю та незалежність України та Пам’ятного знаку воїнам-інтернаціоналістам.

Фото без опису

У заході взяли участь міський голова Микола Наконечний, перший заступник міського голови Володимир Валюк, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Олег Бричук, заступник голови Уманської РДА Юлія Малішевська, воїни-афганці, військовослужбовці, волонтери, представники громадських організацій та жителі міста.

Присутні поклали квіти до пам’ятних знаків та хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто пожертвував власним життям заради мирного майбутнього.

Голова міської ради Микола Наконечний подякував афганцям і всім миротворцям за ратний подвиг та побажав усім учасникам тих пам’ятних подій та присутнім миру, здоров’я, благополуччя, наснаги та родинного затишку.

Фото без опису

За мужність, самовідданість, вірність військовому обов’язку, вагомий внесок в національно-патріотичне виховання молоді таз нагоди 33-ї річниці виведення військ з Афганістану і Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав голові Христинівської районної організації української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Володимиру Марченку оголошено Подяку голови Уманської РДА, яку йому вручила заступник голови Уманської РДА Юлія Малішевська.

Працівниками центральної бібліотеки було підготовлено тематичну виставку під назвою «Афганістан – то біль і смуток, чиєсь обірване життя». Всі присутні мали змогу ознайомитися з матеріалами, які були представлені на виставці.

Свої музичні виступи учасникам заходу дарували Віктор Свіщенко, Євгеній Городничий та Наталія Лизун.

Фото без опису