В Христинівській громаді офіційно запрацював Поліцейський офіцер громади

  • 444

Фото без опису

З 12 квітня в Христинівській міській територіальній громаді офіційно почав працювати Поліцейський офіцер громади (ПОГ), старший лейтенант поліції Олександр Скалій.

Одночасно в смт. Верхнячка в адміністративному приміщенні старостату було відкрито поліцейську станцію, де знаходиться робоче місце ПОГ.

Дякуємо депутатам міської ради, які минулого року підтримали рішення про виділення майже пів мільйона гривень на придбання автомобіля першому «шерифу». Наразі його придбано і передано Олександру, бо працюватиме він на території всієї громади.

В компетенції поліцейського офіцера громади реагування на порушення правил благоустрою, розпиття спиртних напоїв у людних місцях, продаж алкоголю неповнолітнім, домашнє насильство і, навіть, неправильне поводження з побутовими відходами. Тобто на його плечах профілактика правових порушень різного рівня, навіть, помітити дитину, яка прогулює уроки, і відвести її до навчального закладу.

Контактний телефон Олександра Сергійовича Скалія – 050-608-26-66.

Фото без опису

Довідково:

Чим займається поліцейський офіцер громади?

Головне завдання – орієнтуватися на потреби місцевого населення, щоденно забезпечувати порядок на своїй території, своєчасно реагувати на проблеми громади та запобігати вчиненню правопорушень.

Чим поліцейський офіцер громади відрізняється від звичайного дільничного?

Перш за все тим, що він сам проживає на території громади і 24 години знаходиться тут. Тобто, добре розуміє і відчуває потреби громадян. Кому потрібна турбота, кому підтримка, а декому – додатковий, подекуди суворіший нагляд. Приміром, дільничного можуть на кілька днів залучати до конвоювання затриманих, їм доручають охороняти будівлі держустанов чи відправляють для забезпечення правопорядку під час масових заходів у інших населених пунктах. А поліцейський офіцер громади завжди на місці.

 

Проєкт є частиною ширшої міжнародної практики під назвою community policing. Тісна співпраця поліцейських з громадянами активно практикується в США, Великій Британії, Франції та інших країнах.

Інші новини

Всі новини