День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

  • 279

ВІЙНА В УКРАЇНІ, 29-30 КВІТНЯ 2022 - Политком 

Скільки б десятиліть не відділяло нас від переможного травня 1945 року, пам'ять людська береже і радість подвигів, і сум втрат. 8  травня - у День пам'яті і примирення на честь жертв Другої світової війни 1939-1945 років ми маємо пом’янути всіх, кого забрала ця шестирічна війна. За плином часу ідуть у небуття учасники та свідки тих буремних років, і кожного року меншає наших шановних ветеранів та дітей війни. Але ми пам’ятаємо їх подвиг і передаємо цю пам'ять у спадок своїм нащадкам.

На жаль, так сталося, що цю знаменну дату ми зустрічаємо зі зброєю  в руках. Українці на власні очі зараз бачать, до чого можуть призвести загарбницькі амбіції . Важко сьогодні знайти українську родину, у родоводі та пам’яті якої немає особистих втрат від тієї війни і війни, яку підло 24лютого   розпочала росія. Але  ми з вами – нащадки воїнів, які роблять вирішальний внесок у завершення цих страшних днів, з кожним днем нашими спільними зусиллями приближаємо День Перемоги над рашистами.

Ми пам'ятаємо, якою страшною трагедією для українців була Друга світова війна.  Ми пам'ятаємо,  що агресора зупинили спільними зусиллями об'єднані нації. Ми пам'ятаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам'ять робить нас сильнішими. Вона — запорука неминучості нашої перемоги сьогодні. 

Боротьба триває, і наш обов'язок щодня на максимум працювати в тилу. У цей надскладний час ми об’єдналися та скерували зусилля до однієї мети – ПЕРЕМОГИ та МИРУ!

Сьогодні хочеться звернутися з словами вдячності  до всіх мешканців нашої громади, сказати вам  спасибі за те, що … 24/7  ви жертвуєте усім: часом, грішми, часто здоров’ям і життям,  добровольцями  ідете на фронт, збираєте допомогу, везете на передову все, що можете, починаючи зі шкарпеток і закінчуючи тепловізорами, бронежелетами, приймаєте біженців, здаєте кров пораненим, знаходите потрібні ліки, плетете маскувальні сітки, готуєте  вареники, закриваєте м'ясні та рибні консерви, креативите, підбадьорюєте, жартуєте...

Внесок кожного в загальну справу - безцінний! Кожен на своєму місці, виконуючи свою роботу, наближує нашу країну до перемоги!

ПЕРЕМОГЛИ НАЦИСТІВ – ПЕРЕМОЖЕМО Й РАШИСТІВ!

Міський голова Микола Наконечний

 

Інші новини

Всі новини