День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

  • 80

Фото без опису

День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

  24 серпня 2019 року Президент України Володимир Зеленський підписав Указ про відзначення 29 серпня Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Дата приурочена до дня виходу з оточення в Іловайську 29 серпня 2014 року, дня найбільших втрат української армії на Донбасі. Згадуючи героїчний супротив полеглих побратимів, їхню жертовність в ім’я майбутнього вільної України, правди і справедливості, пам’ятаймо також і про те, яким тернистим є шлях нашого народу до омріяної свободи, скільки поколінь борців за волю полягли в нерівних боях.

29 серпня – одна з найтрагічніших дат війни на сході України, яка назавжди викарбувалася у пам’яті та новітній історії. І через вісім років у цей день так само болить. 29 серпня 2014 року почався відхід українських військ з Іловайська через підступний «коридор» росіян та їхніх найманців. Тоді ж країна дізналася, що українські військові потрапили у "котел". Українці – сильна нація, загартована кількасотлітньою боротьбою. Пам’ять про наше героїчне далеке й близьке минуле є важливим елементом національної свідомості, бо вона об’єднує і мобілізує українців, а також є постійним стрес-фактором для тих, у кого душі засмічені ворожою пропагандою.

Тож пам’ятаймо про наших полеглих Героїв, які допомагають нам тримати прапор свободи! Ми свято віримо, що всі разом ми здобудемо Перемогу і після пережитого ми станемо міцнішими і побудуємо справді сильну Українську державу. Хочеться побажати всім, хто сьогодні виборює свободу України, а також тим, що знаходяться в полоні чи пропали безвісти, щоб вони повернулись додому живими, нехай матері дочекаються своїх дітей, дружини – чоловіків, а діти – батьків.

Бажаю всім нам мирного неба, єдності та братерства, порозуміння та злагоди. Нехай трагічні події цих днів ніколи не повторяться! Шана воїнам, що боронять нашу волю та незалежність!

Герої не вмирають! Вічна пам’ять Героям! Слава Україні!

 

Міський голова                                        Микола  Наконечний