7 квітня – Всесвітній день здоров’я

  • 83

Фото без опису

«Доброго здоров’я!» – так вітаються наші співвітчизники, а коли прощаються кажуть «Бувайте здорові!», тобто бажають здоров’я і практично ніколи не замислюються скільки сенсу закладено у цих словах.

Здоров’я – це справжнє багатство, наявність якого ми з вами інколи ігноруємо.

7 квітня весь світ святкує Всесвітній день здоров'я. Дата була обрана невипадково – 7 квітня 1948 почала свою діяльність Всесвітня організація здоров'я, яка проводить безліч досліджень і займається питаннями поліпшення якості життя населення планети.

Мета святкування підкреслити важливість здоров'я кожної людини і людства в цілому. У наш час здоров'я це не відсутність хвороб, а фізична, психологічна, соціальна гармонія людини, її доброзичливе ставлення як до інших людей, так і до навколишнього середовища.

Стан здоров’я населення викликає занепокоєння та є однією з найактуальніших проблем, адже здоров’я населення – одна з головних складових національного багатства країни. Тільки здорова людина може ефективно працювати, створити міцну сім’ю, приносити максимальну користь суспільству.

Здоров’я – пріоритет. Не варто відвідувати лікаря лише тоді, коли симптоми хвороби стають явними. Регулярні профілактичні візити до лікаря, вакцинація та здоровий спосіб життя покликані попередити це.

До профілактики захворювань також належить: правильне харчування, здоровий сон, регулярна фізична активність, обмеження вживання алкоголю та тютюну, турбота про емоційний та психічний стан, вакцинація.

Бути здоровим – вимога часу, яка має прямий стосунок до Всесвітнього дня здоров’я. Здоров’я – це життєва енергія, натхнення і задоволення від насиченого подіями життя. Не забувайте ставити здоров’я у пріоритет – ваш організм віддячить вам у майбутньому.