Христинівська громада вшанувала пам’ять Героїв та жертв Чорнобильської трагедії

  • 68

Фото без опису

26 квітня 1986 року світ сколихнула страшна техногенна катастрофа на Чорнобильській атомній електростанції, наслідки якої відчуваємо і донині.

Традиційно цього дня керівництво громади, члени громадської організації «Союз Чорнобиль України», працівники установ та підприємств міста зібрались біля пам’ятного знака «Христинівчанам-чорнобильцям, які врятували світ», щоб вшанувати пам’ять людей, які віддали найцінніше – своє життя для ліквідації аварії.

«Не шкодуючи життя і здоров’я, у битву з «невидимим ворогом» вступили тисячі кращих синів і дочок українського народу, серед яких і наші христинівчани. Ми низько схиляємо голови перед пам’яттю тих, хто відійшов у вічність задля збереження життя і здоров'я майбутніх поколінь. Свято шануємо всіх учасників ліквідації наслідків аварії за проявлений героїзм та мужність в тих екстремальних обставинах», – сказав перший заступник міського голови Володимир Валюк.

Учасники заходу поклали квіти до підніжжя пам’ятника та хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих ліквідаторів Чорнобильської катастрофи. Представники духовенства провели панахиду за померлими внаслідок цієї страшної катастрофи.