Увага! Важлива інформація!

  • 78

 

Фото без опису

 

Карантин по СOVID-19 закінчено

Держпродспоживслужба повідомляє, що 5 травня Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила, що COVID-19 більше не вважається надзвичайною ситуацією у сфері охорони здоров’я міжнародного рівня.

Кабінет міністр України прийняв постанову№651від 27 червня 2023 року «Про відміну на всій території України карантину, встановленого з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусомSARS-CoV-2»з 24 години 00 хвилин 30 червня 2023 протиепідемічні обмеження скасовуються.

Це не означає,що COVID-19 зник. Вірус SARS-CoV-2 наразі мутує. Можливі нові хвилі захворюваності в майбутньому, проте сподіваємося на те, що це будуть лише “невеличкі хвилі” через наявність популяційного імунітету. Тож важливо продовжувати використання методів, які допомогли взяти ситуацію з COVID-19 під контроль – зокрема, вакцинацію. Вакцинація від COVID-19, хоч вона й не входить до Національного календаря щеплень, є безоплатною для громадян і може бути проведена в будь-якому пункті щеплень від COVID-19.

Інші новини

Всі новини