Уряд США надасть 12 000 тонн мінеральних добрив для українських агровиробників

  • 349

Фото без опису

Уряд США через Програму USAID АГРО надасть 12 000 тонн мінеральних добрив для українських агровиробників.

До війни Україна забезпечувала внутрішні потреби в азотних добривах на 75%. Однак у зв’язку з повномасштабним вторгненням виробничий потенціал скоротився через логістичні проблеми, розрив виробничих ланцюгів та зростання вартості сировини. Це обмежило доступ мікро, малих та середніх фермерів до добрив. USAID допоможе агровиробникам забезпечити свої господарства необхідними добривами восени та продовжувати роботу наступного року.

12 тисяч українських агровиробників безоплатно отримають мінеральні добрива для осінньої посівної кампанії. Кожен учасник програми зможе отримати 1 тонну нітроамофоски (NPK 16:16:16/15:15:15) для основного та припосівного внесення.

Заявки приймаються виключно через ДАР, у розділі «Доступні програми» – «Добрива NPK від USAID АГРО, 2023». Отримати допомогу можуть агровиробники, які:

  • мають в обробітку від 5 до 500 га у будь-якій області України (за винятком тимчасово окупованих територій);
  • вирощують зернові або олійні культури;
  • зареєстровані як юридичні особи або фізичні особи-підприємці, зокрема, сімейні фермерські господарства.

20 липня 2023 року Програма USAID АГРО проведе відкритий вебінар про умови та отримання допомоги (захід буде додатково анонсовано на ресурсах АГРО).

Більше інформації про допомогу та для зворотного зв’язку відвідайте інформаційну сторінку: https://mailchi.mp/ec1a49602343/usaid-agro-fertilizer-distribution.

Надання мінеральних добрив та інших критично важливих ресурсів для агровиробників є частиною масштабніших заходів Програми USAID АГРО у межах Ініціативи на підтримку стійкості агросектору (Agriculture Resilience Initiative) – AGRI-Україна. У 2022 році USAID започаткував Ініціативу у відповідь на загальносвітову продовольчу кризу, яка поглиблюється внаслідок розв’язаної Росією війни. Навесні 2023 року понад 8200 українських агровиробників вже отримали від USAID понад 6300 тон добрив, а також насіння для посіву понад 48,300 гектарів соняшника та 15,000 гектарів кукурудзи. Ці заходи сприяють зміцненню усього аграрного сектору та допомагають зберегти його потенціал як одного з головних рушіїв зростання української економіки.