Пам’ятка для осіб, постраждалих від торгівлі людьми

  • 383

Фото без опису

Всесвітній день протидії торгівлі людьми, що відзначається 30 липня, має особливе значення для всієї світової спільноти. Започаткований Генеральною Асамблеєю Організації Об'єднаних Націй у 2013 році, цей день акцентує увагу на проблемі порушення прав людини, яка залишається актуальною для кожної країни світу.

Мільйони людей, серед яких є жінки, діти і чоловіки, стають жертвами цього жахливого злочину, що не залежить від соціального, економічного чи культурного середовища.

На жаль, Україна також стикається з цією проблемою через воєнний стан, збільшуючи ризик потрапляння в ситуацію торгівлі людьми як всередині країни, так і за її межами. Змушені переїжджати із зони бойових дій в інші регіони або за кордон, багато громадян стають вразливими перед зловмисниками, які можуть використовувати їх.

Тому зараз наша головна мета – залучення уваги до цієї проблеми і підтримка постраждалих. Ми повинні говорити про це відкрито, адже лише разом ми зможемо створити сильну мережу підтримки та запобігти недоброчесним проявам.

Національна соціальна сервісна служба України розробила пам’ятку для осіб, постраждалих від торгівлі людьми, а також для посадових осіб, відповідальних за встановлення статусу такої особи.

Всесвітній день протидії торгівлі людьми – наша спільна боротьба!