Координаційний штаб разом із Державним центром зайнятості допоможе звільненим з полону відкрити власний бізнес та пройти перенавчання

  • 47

Фото без опису

Це частина програми Штабу з відновлення та реінтеграції повернутих з полону громадян України, військовослужбовців і цивільних.

Зі слів директорки Державного центру зайнятості Юлії Жовтяк, учасники бойових дій та звільнені з полону українці можуть отримати грант терміном 3 роки на створення або розвиток власної справи на суму до 250 тисяч гривень, а ті, хто вже є зареєстрованим підприємцем не менше 3 років – до 1 мільйона гривень.

Дружина або чоловік Захисника або Захисниці може отримати грант до 500 тисяч гривень. Гранти на суму від 250 тисяч гривень надаються на умовах співфінансування – держава компенсує до 70% вартості витрат.

Повернення гранту відбувається у вигляді сплачених податків та зборів. Єдина умова отримання – створення нових робочих місць на період не менше ніж два роки.

Служба зайнятості готова надати нашим ветеранам та звільненим з полону ваучери для здобуття нових навичок або підвищення кваліфікації за 123 найменуваннями. Сума ваучера складає 27 тисяч гривень.

Заявку можна подати онлайн на сайті: https://voucher.dcz.gov.ua/.

Для отримання докладної інформації про можливості та програми звертайтеся до найближчого центру зайнятості або громадських приймалень Коордштабу.

Ми готові забезпечити індивідуальний супровід для кожної людини, яка потребує нашої допомоги! Звертайтесь також на гарячі лінії 0800 600 288, 0800 300 529 або 044 244 94 64.

Більше інформації на порталі https://dcz.gov.ua/.