Працівники Христинівського управління Уманської філії Черкаського обласного центру зайнятості долучилися до проведення інформаційна кампанія «Робота для ВПО: ти потрібен!»

  • 231

Фото без опису

З вересня місяця поточного року стартувала Всеукраїнська інформаційна кампанія «Робота для ВПО: ти потрібен!», ініційована Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України за підтримки Державного центру зайнятості та обласних військових адміністрацій. Триватиме вона впродовж вересня-жовтня 2023 року.

Метою кампанії є допомога внутрішньо переміщеним особам з працевлаштуванням та інтеграцією у місцеві громади.

Працівники Христинівського управління Уманської філії Черкаського обласного центру зайнятості активно долучилися до проведення кампанії, в рамках якої організовуються заходи з інформування ВПО про послуги служби зайнятості. Також ведеться системна робота з роботодавцями щодо важливості надання робочих місць для працевлаштування внутрішньо переміщених осіб.

4 жовтня 2023 року керівництвом управління організовано засідання круглого столу за участі головного спеціаліста відділу соціального захисту населення та охорони здоров’я Христинівського виконавчого комітету Ірини Тришнікової та старост 8 старостинських округів.

Основна мета заходу – посилити комунікації між усіма органами влади, які опікуються ВПО, сприяти ефективній інтеграції переселенців у суспільне життя громади, стимулювати їх до пошуку роботи. Захід був проведений в конструктивному діалозі, були намічені подальші спільні дії та заходи спрямовані на інтегрування внутрішньо переміщених осіб.

Чимало уваги було зосереджено на грантовій програмі «єРобота», що впроваджується з метою надання фінансової підтримки тим, хто прагне започаткувати власну справу або масштабувати бізнес.