В Орадівці відкрили меморіальну дошку на честь загиблого Героя Сергія Макеєва

  • 96

Фото без опису

Сьогодні, 10 жовтня, в с. Орадівка відкрили меморіальну дошку загиблому Герою Сергію Макеєву. Пам’ятний знак встановили на фасаді Орадівської гімназії, у якій він навчався.

На церемонії відкриття були присутні міський голова Микола Наконечний, заступники міського голови Володимир Валюк та Олег Бричук, староста Орадівського старостинського округу Тетяна Іванюшко, начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Маргарита Білецька, начальник першого відділу Уманського РТЦК та СП Валерій Кондратюк, мама Героя Ольга Макеєва, військовослужбовці, педагоги і вихованці школи та жителі села.

Право відкрити меморіальну дошку надали матері Героя Ользі Миколаївні. Учасники зібрання вшанували пам’ять загиблого хвилиною мовчання, після чого Благочинний Христинівської міської територіальної громади отець Геннадій провів церемонію освячення пам’ятного знаку.

Звертаючись до всіх присутніх, міський голова Микола Наконечний зазначив, що ми завжди повинні пам’ятати Сергія та усіх наших Героїв, шанувати їх жертовність, мужність, відвагу та силу духу. Від імені усіх жителів нашої громади Микола Миколайович висловив щирі слова вдячності Ользі Макеєвій за виховання сина.

Педагоги згадували Сергія, як хлопця надзвичайно доброї та веселої вдачі. Він завжди брав участь у шкільних заходах, найкраще розповідав гуморески та всім серцем любив рідне село і Україну.

По завершенню заходу учасники зібрання відвідали могилу нашого Героя.

Сергій Миколайович Макеєв народився 28 серпня 1992 року в с. Орадівка. По закінченню 9-го класу навчався у м. Вінниця, де здобув професію оператора комп’ютерного набору. Строкову військову службу проходив у м. Бориспіль.

5 квітня 2022 року пішов захищати рідну землю на посаді стрільця-помічника гранатометника батальйону спеціального призначення. 28 листопада 2022 року, потрапивши під ворожий вогонь, загинув в с. Кліщіївка Бахмутського району Донецької області.