300,46 млн грн: ГУ ДПС у Черкаській області – про сплачений за дев’ять місяців акцизний податок

  • 45

Фото без опису

За повідомленням в.о. начальника Головного управління ДПС у Черкаській області Володимира Жавріда, за cічень-вересень 2023 року платники Черкаської області до загального фонду державного бюджету сплатили 165 млн. грн. акцизного податку з вироблених в Україні підакцизних товарів. Це на 80,7 млн. грн. або майже удвічі більше, ніж за відповідний період минулого року.

Окрім цього, за результатами сплати за 9 місяців 2023 року, надходження акцизного податку із ввезених в Україну підакцизних товарів становлять 9 млн. грн., що на 37% більше минулорічних надходжень.

Водночас до місцевих бюджетів платники роздрібної тopгівлі підакцизних товарів сплатили 124,3 млн. грн. акцизного податку.

Також до спеціального фонду державного бюджету сплачено акцизного податку із нафтопродуктів та транспортних засобів у сумі 2,6 млн. грн.

Додамо, станом на 1 жовтня нинішнього року в Черкаській області зареєстровано 2684 платники акцизного податку, зокрема 14 виробників алкогольних напоїв, 158 платників акцизного податку з пального, 30 платників з електричної енергії та 2482 платники з роздрібної торгівлі підакцизних товарів.

Інші статті

Всі статті