До уваги власників житла, які отримують компенсацію за безоплатний прихисток внутрішньо переміщених осіб

  • 412

Фото без опису

Згідно Постанови Кабінету Міністрів України від 19.03.2022 №333 «Про затвердження Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану і не отримують щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг», затверджено Порядок, який визначає механізм компенсації витрат, що пов’язані з безоплатним тимчасовим розміщенням (перебуванням) внутрішньо переміщених осіб.

Порядок, передбачає що фінансування здійснюється за домовленістю з Товариством Червоного Хреста України (ТЧХУ) за їх рахунок.

В свою чергу, ТЧХУ спільно з Міжнародною федерацією Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця повідомили, що стан наявного фінансового ресурсу не дає можливості забезпечити фінансування компенсації з розрахунком вартості за 1 людино-день у розмірі 30 грн. (в опалювальний період).

Зважаючи на вищевикладене, та керуючись пунктом 15 даного Порядку, доводимо до Вашого відома, що з 1 жовтня 2023 року застосовується коефіцієнт 14,77 грн. під час розрахунку розміру компенсації витрат, що пов’язані з безоплатним тимчасовим розміщенням (перебуванням) внутрішньо переміщених осіб.