Громадські роботи – користь для громади, зайнятість для безробітних

  • 240

Фото без опису

Вже декілька років поспіль результативним напрямком співпраці Христинівського управління Уманської філії Черкаського обласного центру зайнятості з органами місцевої влади та Христинівським ВУЖКГ є організація громадських робіт. До таких робіт залучаються безробітні, які перебувають на обліку в центрі.

Протягом 2023 року до участі у громадських роботах залучено 65 безробітних громадян, з них 22 – з категорії громадян, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, а саме внутрішньо переміщені особи та люди з інвалідністю.

Завдяки громадським роботам проведено благоустрій населених пунктів громади, а саме: проведено прибирання парків, вулиць, автобусних зупинок, обелісків, кладовищ, придорожніх смуг, ліквідовано стихійні сміттєзвалища, тощо. Крім того проведено роботи з надання допомоги ветеранам та їх сім’ям.

Начальник Христинівського ВУЖКГ Валерій Громов зазначив, що задоволений якістю виконання даних робіт та вважає, що громадські роботи приносять велику користь, оскільки забезпечують лад у населених пунктах та є джерелом додаткового заробітку для безробітних, дозволяючи їм продуктивно використовувати час перебування на обліку в службі зайнятості.