Оголошення про проведення громадських слухань щодо перейменування вулиці Флорешстська в м. Христинівка

  • 410

Фото без опису

На підставі рішення від 04.01.2024 №942 (додається нижче), виконавчий комітет Христинівської міської ради, повідомляє про проведення громадських слухань щодо перейменування вулиці Флорештська в місті Христинівка Христинівської міської територіальної громади Уманського району Черкаської області на вулицю імені Генерала армії Віталія Радецького – уродженця м. Христинівка, який став першим генералом армії України, був Міністром оборони України в 1993-1994 роках та має визначні заслуги перед державою, з метою увіковічення його імені та для врахування громадських інтересів жителів населеного пункту щодо встановлення нової назви вулиці.

Всі пропозиції щодо зміни назви вулиці просимо надавати в письмовому вигляді у відділ містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства, інвестиційно-економічного розвитку та цивільного захисту населення виконавчого комітету Христинівської міської ради (м. Христинівка вул. Соборна, 30) або в сканованому вигляді з підписами на електронну адресу khrystinovka.m.a.rda@ukr.net.

Письмові пропозиції подаються фізичними особами із зазначенням прізвища, імені та по батькові, місця проживання та особистого підпису.

Юридичні особи подають пропозиції із зазначенням найменування та місцезнаходження юридичної особи.

Анонімні пропозиції не розглядаються.

Термін подання пропозицій з 15 січня до 14 лютого 2024 року.

Підведення підсумків громадських слухань відбудеться 22 лютого 2024 року о 14:30 в залі засідань адміністративного будинку виконавчого комітету Христинівської міської ради за адресою м. Христинівка, вул. Соборна, 30, третій поверх.

Організатор громадських слухань – відділ містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства, інвестиційно-економічного розвитку та цивільного захисту населення виконавчого комітету Христинівської міської ради.

Довідково:

Радецький Віталій Григорович – міністр оборони України (1993-1994 рр.), начальник Національної академії оборони України (2005-2009 рр.), кандидат історичних наук, генерал армії України.

Народився 1 січня 1944 року в м. Христинівка Черкаської області в родині службовця.

В 1963 році закінчив Одеський механіко-технологічний технікум, працював змінним майстром на Одеському борошномельному комбінаті. Однак невдовзі вирішив кардинально змінити професію.

В 1968 році закінчив Київське вище загальновійськове командне училище та був направлений до Прибалтійського військового округу на посаду командира мотострілецького взводу. З 1968 до 1972 років пройшов шлях від командира мотострілецької роти до командира мотострілецького батальйону.

Після закінчення Військової академії в 1975 році був направлений до групи військ у Німеччині, де спочатку займав посаду заступника командира, а з 1977 року – командира мотострілецького полку.

В 1980 році – заступник командира, а з 1984 року – командир мотострілецької дивізії Прикарпатського військового округу.

Після навчання у 1989 році у Військовій академії – перший заступник командувача армії Прикарпатського військового округу. З 1991 року – командувач танкової армії Київського військового округу.

Одним з перших перейшов на службу в Збройні Сили України після розпаду СРСР та прийняв українську присягу. З 1992 року – командувач військ Одеського військового округу.

В жовтні 1993 року Віталія Радецького призначено на посаду Міністра оборони України.

Став першим кому було присвоєно військове звання «Генерал армії України» в листопаді 1993 року.

В своїй діяльності Віталій Григорович приділяв увагу не лише перспективам розвитку сучасного війська, а й вирішенню соціально-побутових проблем військових.

В 1995 році, згідно Указу Президента України «Про утворення Головної інспекції Міністерства оборони України», Віталія Радецького призначають очолювати новостворену Головну інспекцію Міністерства Оборони України, основна мета якої – посилений контроль за станом реформування та будівництва Збройних Сил України. За цей період служби він зробив вагомий внесок у покращення бойової, оперативно-тактичної та морально-психологічної підготовки військ.

З 2005 по 2009 рр. – начальник Національної академії оборони України. За період керівництва впровадив у навчальний процес прогресивні методології для боєздатності армії, зокрема, створена система курсової підготовки офіцерів-розвідників.

Радецький Віталій Григорович є автором біля 30 наукових статей. В 2006 році захистив кандидатську дисертацію «Розвиток воєнного мистецтва у війнах періоду другої половини XX століття».

За сумлінну службу Віталій Григорович Радецький нагороджений 40 орденами та медалями, в тому числі Орденом Богдана Хмельницького III ступеня (22 лютого 2001 року) – за вагомий особистий вклад в забезпечення обороноздатності України та високий професіоналізм, Орденом Богдана Хмельницького II ступеня (21 серпня 2006 року) – за вагомий особистий вклад в забезпеченні обороноздатності України, високий професіоналізм в захисті конституційних прав і свобод громадян та з нагоди 15-ї річниці Незалежності України, Орденом Богдана Хмельницького I ступеня (1 грудня 2009 року).

З 2009 року – у відставці.

З дружиною Юлією Леонтіївною виховали двох чудових синів – Олександра та Сергія, тішаться онуками – Віталієм та Настею.

Фото без опису