Вшанували Героїв Небесної Сотні

  • 61

Фото без опису

Десятий рік поспіль 20 лютого Україна відзначає пам’ятний день, вшановуючи подвиг учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні.

З цієї нагоди сьогодні в місті Христинівка відбувся мітинг-реквієм.

На запрошення міського голови Миколи Наконечного участь в заходах взяв начальник Уманської районної військової адміністрації Ігор Миклащук.

Учасники заходу поклали квіти до пам’ятного знаку «Борцям за волю та незалежність України», стел Героям Небесної Сотні та учасникам АТО. Схиливши голови у хвилині мовчання, всі присутні вшанували пам’ять Героїв.

Цього дня ми віддаємо шану, всім тим, хто загинув заради європейського майбутнього нашої країни, хто боровся заради справедливості й законності в Україні. Велика шана та низький уклін тим, хто відважно відстоював та відстоює незалежність нашої країни, – зазначив начальник Уманської районної військової адміністрації Ігор Миклащук.

Степан Ковбасюк та Олександр Коваль – учасники Революції Гідності, які до останнього стояли на Майдані, поділилися з присутніми спогадами про трагічні події 2013-2014 років.

По завершенню заходу всі присутні мали нагоду ознайомитися із тематичною виставкою «Вистояли – переможемо!» до річниці широкомасштабного вторгнення росії в Україну, яку підготували працівники центральної бібліотеки.

Нагадаємо, серед Героїв Небесної Сотні – 7 черкащан. Це – Максим Горошишин, Юрій Паращук, Юрій Пасхалін, Андрій Саєнко, Віктор Чернець, Віталій Смоленський і Василь Сергієнко.

Фото: Христинівський Центр культури та дозвілля

Інші новини

Всі новини