Мінцифри: Дія допоможе в поданні декларації до НАЗК

  • 188

Фото без опису

 

 

 

 

Відтепер подання декларації до Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) для публічних службовців стане простішим. Запит на збір даних про членів сім’ї здійснюється тепер за допомогою застосунку Дія.

Нагадаємо, згідно із Законом України «Про запобігання корупції», державні та місцеві чиновники мають щорічно подавати електронні декларації до НАЗК. Причому зобов’язані вказати дані не лише про свої статки, а й про членів сім’ї, їх активи і доходи. Це стосується чоловіка або дружини декларанта, дітей до 18 років, а також людини, з якою проживає не менш ніж 183 дні протягом року, веде спільне господарство, має взаємні права та обов’язки.

Як нині публічний службовець отримує дані про членів сім’ї? На порталі НАЗК при заповненні декларації він указує відомості про членів сім’ї і надсилає їм запит у Дію. Після підтвердження членом сім’ї НАЗК збере інформацію про його активи й доходи з реєстрів та передасть декларанту. Дані надходять одразу у формі, що потрібна для декларації. Нова послуга в Дії економить купу часу.

Як було раніше? До запуску послуги в Дії членам сім’ї потрібно було шукати документи про свою нерухомість, автівки та інші активи, замовляти довідки про доходи тощо.

Послуга доступна для авторизованих користувачів застосунку Дія з верифікованим податковим номером, які є членами сім’ї публічного службовця й отримали запит про надання інформації від декларанта.

Продовжуємо запускати зручні та прозорі сервіси. Клік-клік — і жодних черг та ксероксів.

Довідково

Послуга реалізується Міністерством цифрової трансформації України разом з Національним агентством запобігання корупції за підтримки проекту USAID / UK aid Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/ TAPAS. Партнер проекту — Фонд Східна Європа.

За інформацією Міністерства цифрової трансформації України