Разом до безбар’єрного суспільства

  • 854

Фото без опису

Христинівська міська рада пройшла конкурсний відбір на Програму підтримки «Створення інституції з безбар’єрності в територіальній громаді», що реалізовується Програмою «U-LEAD з Європою».

Безбар’єрність – це не просто фізичні пандуси чи спеціальні туалети. Це концепція, що передбачає створення умов, де кожен, незалежно від фізичних, сенсорних, інтелектуальних чи інших особливостей, має рівний доступ до різних аспектів суспільного життя.

З метою максимального охоплення та врахування усіх можливих перешкод для створення безбар’єрного середовища в громаді, Христинівською міською радою було вирішено створити консультативно-дорадчий орган Раду безбар’єрності Христинівської міської територіальної громади. Якщо ви відчуваєте, що маєте змогу допомогти громаді стати більш безбар’єрною та хочете стати членом Ради безбар’єрності пройдіть коротке опитування https://cutt.ly/Meh1EziS. Разом ми можемо створити для кожного рівні можливості для розвитку та реалізації свого потенціалу.

Що саме ви можете зробити сьогодні?

Дізнайтеся більше про безбар’єрність: прочитайте статті, подивіться відео, відвідайте тематичні заходи.

Будьте уважні: звертайте увагу на потреби людей з інвалідністю та пропонуйте допомогу, якщо це можливо.

Не дискримінуйте: ставтеся до людей з інвалідністю з повагою та не робіть припущень про їхні можливості.

Підтримуйте ініціативи: долучайтесь до проектів та кампаній, що спрямовані на створення безбар’єрного середовища.

Говоріть про це: розкажіть про важливість безбар’єрності своїм друзям, родині та колегам.

Пам'ятайте, безбар’єрність – це не просто про людей з інвалідністю, це про всіх нас. Це про те, щоб створити світ, де кожен відчуває себе комфортно та має доступ до всіх можливостей.

Бар’єри позбавляють нас можливостей для самореалізації та шансу на успіх. Вміння точно і швидко розпізнати ці бар’єри перший крок до їх подолання.

Де можна дізнатися більше про безбар’єрність?

Покликання на курс від Дія. Освіта https://osvita.diia.gov.ua/courses/lesson/seria-1-stosuetsa-usih.