Проведено обстеження доступності будинків і споруд громадського призначення комунальної власності

  • 39

Фото без опису

Христинівська міська рада пройшла конкурсний відбір для участі в Програмі підтримки від U-LEAD з Європою «Створення інституції з безбар’єрності в територіальній громаді», з метою впровадження принципу безбар’єрності, як базового для розроблення усіх місцевих політик та впровадження положень Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року.

В межах даної програми спеціалістами відділу містобудування та архітектури, житлово-комунального господарства, інвестиційно економічного розвитку та цивільного захисту населення уже напрацьовано проєкт рішення щодо створення в громаді Ради безбар’єрності Христинівської міської територіальної громади, а також розроблено Положення про здійснення аудиту доступності будинків і споруд громадського призначення комунальної власності.

7 серпня завдяки Програмі підтримки мали змогу здійснити аудит з експерткою програми U-LEAD з Європою від ГО «Центр якості місцевого самоврядування» Світланою Гнатюк.

Оглядаючи об’єкти різного призначення під час аудиту, експертка надала практичні поради щодо того на які недоліки в доступності звертати першочергову увагу та надала роз’яснення щодо норм для конструкцій, облаштування елементів доступності.

Надані рекомендації будуть враховані при розроблені Плану заходів з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні до 2030 року на території Христинівської міської територіальної громади на 2025 рік.