Відбулися установчі збори новоствореного консультативно-дорадчого органу

  • 30

 Фото без опису

Відбулися установчі збори новоствореного консультативно-дорадчого органу – Ради безбар’єрності Христинівської міської територіальної громади.

Розпочав засідання перший заступник міського голови Володимир Валюк, наголосивши на тому, що сьогодні питання безбар’єрності є актуальним, оскільки внаслідок війни кількість осіб з інвалідністю та маломобільних осіб зростає, тому ми маємо крок за кроком усувати можливі бар’єри та шукати шляхи для забезпечення архітектурної доступності громади. Далі перший заступник ознайомив присутніх зі складом Ради безбар’єрності та Положенням про Раду.

До складу Ради безбар’єрності увійшли керівники та спеціалісти структурних підрозділів та установ Христиніської міської ради, представники громадських організацій, освітяни, медики, підприємці, ветерани, особи з інвалідністю, батьки дітей до 3-х років.

 Загальнонаціональна політика безбар’єрності є наскрізною та включається до всіх довгострокових рішень і програм, в тому числі і на місцевому рівні.

Основною метою створення Ради безбар'єрності Христинівської міської територіальної громади є напрацювання дієвих рішень спрямованих на створення безбар’єрного середовища для всіх груп населення, включаючи людей з інвалідністю, маломобільних груп населення, людей третього віку, батьків маленьких дітей, ветеранів і ветеранок та інших осіб, забезпечення рівних можливостей мешканцям громади реалізовувати свої права. Йдеться про доступ до роботи, інформації, освіти, сфери послуг, можливостей вільно пересуватися у просторі, спілкуватися з рідними та друзями, долучатися до життя громади.

Першим завданням новоствореного консультативно-дорадчого органу є напрацювання адаптованого до потреб жителів громади Плану заходів на 2025 рік з реалізації на території Христинівської громади Національної стратегії із створення безбар’єрного простору на період до 2030 року.

Контактна електронна адреса секретаря Ради безбар'єрності для надсилання пропозицій, які можуть бути включені до Плану заходів на 2025 рік: rada-gkh@ukr.net .