Відбулася робоча зустріч керівництва Христинівського управління Уманської філії Черкаського ОЦЗ з начальником відділу освіти, культури, молоді та спорту

  • 55

Фото без опису

Днями керівництво Христинівського управління Уманської філії Черкаського обласного центру зайнятості провели робочу зустріч з начальником відділу освіти, культури, молоді та спорту Маргаритою Білецькою.

В ході зустрічі було обговорено низку питань щодо шляхів забезпечення загальноосвітніх навчальних закладів кадрами, змін у законодавстві про зайнятість та нових підходів у роботі Державної служби зайнятості, а також опрацьовано механізм надання профорієнтаційних онлайн послуг школярам.

Заступник начальника управління Олена Колісник зупинилася на питаннях відносно координації дій, спрямованих на професійну орієнтацію учнівської молоді, мотивації молоді до праці, передусім, у тих галузях, де є найбільш активні пропозиції, забезпечення умов для професійного самовизначення молоді, сприяння підвищенню соціальної та професійної мобільності особам, мотивації до легальної зайнятості.

Начальник відділу взаємодії з роботодавцями Олена Білецька наголосила, на тому, що для укомплектування вакансій, фахівці управління використовують не лише базу резюме служби зайнятості, але й бази інших спеціалізованих ресурсів, зокрема вони розміщують оголошення вакансій в соціальній мережі Facebook та на сайті «Work.ua».

Крім того, напрацьовано план дій щодо підготовки до опалювального сезону. Начальник управління Лілія Царук запропонувала допомогу в організації навчання та підвищення кваліфікації машиністів (кочегарів) котелень для закладів освіти.

В свою чергу, Маргарита Володимирівна подякувала фахівцям служби зайнятості за надану допомогу в отримані ваучерів на навчання працівникам закладів освіти.