Щодо необхідності проведення вакцинації проти COVID-19

  • 382

Фото без опису

Вакцинація, як один з найефективніших методів профілактики інфекційних та неінфекційних хвороб, входить до переліку гарантованих державою послуг.

Вакцини проти COVID-19 критично важливі для стримування пандемії.

На сьогодні в Україні є доступні для населення вакцини різних виробників, які схвалені для використання ВООЗ, пройшли суворі тести та клінічні випробування, перш ніж показати, що вони безпечні та ефективні в подоланні пандемії.

Тим паче що Україна входить в тих перелік країн, що співпрацює з глобальною організацією COVAX, яка доставляє вакцини до країн із низьким та середнім доходом.

Завдяки безпрецедентним інвестиціям та глобальному співробітництву вчені змогли розробити вакцини проти COVID-19 у рекордні строки, дотримуючись при цьому суворих стандартів, заснованих на принципах доказової медицини.

Усі вакцини в Україні, схвалені для використання ВООЗ, мають високу ефективність у запобіганні важкому перебігу захворювання на COVID-19, госпіталізації і смерті. Тому найкращою вакциною є та, що зараз доступна для вас.

Навіть якщо ви вже перехворіли на COVID-19, щеплення робити потрібно. Хоча в людей, котрі одужують від COVID-19, може виробитися природний імунітет до вірусу, поки невідомо, як довго і наскільки добре він захищатиме. Вакцини забезпечують надійніший захист.

Вакцинуватися онкохворим людям, теж потрібно. Тому що такі люди перебувають у групі ризику і можуть мати важкий перебіг захворювання на COVID-19 або померти. Вакцини не можуть спричинити захворювання навіть на тлі імуносупресії, бо не є живими «повноцінними» вірусами. Втім, імуносупресія може означати, що вакцинація не матиме належного ефекту. Незважаючи на це, якщо у вас буде можливість зробити щеплення, краще вакцинуватися – це шанс захиститися.

До речі, завдяки оперативній вакцинації працівників закладів освіти Христинівської територіальної громади, а це більш як 80% працівників вакциновано. Наші діти мають змогу відвідувати школу у звичному режимі, не переходячи на дистанційне навчання. Тому що за умовами адаптивного карантину, якщо в регіоні встановлюється «жовтий», «помаранчевий» рівень епідеміологічної небезпеки, то школи повинні перейти на дистанційне навчання.

Все просто. Для отримання щеплення Вам необхідно звернутися до свого сімейного лікаря та записатися на певний день для отримання вакцини за Вашим вибором.

Увага! Вакцинація проти коронавірусу проводиться безоплатно.

Зробивши щеплення, Ви захищаєте не лише себе але й осіб, що не можуть бути вакцинованими через медичні протипоказання.