Одночасне оформлення ID-картки та паспорта громадянина України для виїзду за кордон

  • 126

Фото без опису

Христинівський сектор УДМС у Черкаській області інформує щодо можливості одночасного документування паспортом громадянина України у вигляді ІД картки та паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

В Україні понад 10 місяців діє експериментальний проєкт щодо одночасного оформлення (у тому числі замість втраченого або викраденого), обміну паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон. Вже понад 200 тисяч українців змогли скористатися цією зручною послугою, яка значно спрощує можливість отримання паспортних документів.

Зокрема, Кабінет Міністрів України ухвалив зміни до постанови «Про реалізацію експериментального проекту щодо одночасного оформлення (у тому числі замість втраченого або викраденого), обміну паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон», яка розроблена ДМС.

Слід відзначити те, що вказана послуга є максимально зручною, адже дає можливість оформити два документи одразу, без необхідності звернення до підрозділу міграційної служби повторно.

Отримати послугу одночасного оформлення ID-картки та закордонного паспорта можна:

  • у разі оформлення ІD-картки вперше у 14 років
  • в подальшому у разі втрати документів або їх обміну у зв‘язку із зміною персональних даних.