Актуальні питання громади

  • 73

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

 

Шельпахівською сільською радою в 2020 році було виготовлено проект на будівництво вуличних водогонів в с. Шельпахівка,  вартість яких складала 4255,0 тис. грн. В 2020 році розпочато роботу по їх будівництву за рахунок коштів Шельпахівської сільської ради на суму 1276,500 тис. грн. – без гарантії співфінансування об’єкту з інших джерел. Будівельні роботи виконані на виділену суму. По вул. Партизанській водогін побудований на 70%, по вул. Кобринюка - на 30% і по вул. Шкільній - на 50%, в тому числі була викопана артезіанська свердловина, одна з двох запроектованих.

В зв’язку з реорганізацією Христинівського району в Христинівську міську територіальну громаду та відсутності коштів з інших джерел,  виникли складнощі з виділенням коштів на продовження будівельних робіт на 2021 та 2022 роки, в тому числі і з технічних причин:  - через необхідність переоформлення земельних ділянок з сільської ради на міську раду, оформлення правонаступництва, тощо.

На даний час вуличні водогони в с. Шельпахівка перебувають в стадії незавершеного будівництва. Виконавчий комітет Христинівської міської ради, спільно з депутатами міської ради, вишукують шляхи щодо добудови зазначеного об’єкту для забезпечення якісною питною водою жителів села Шельпахівка.

Сьогодні 27.06.2023 року працівники Христинівського виробничого управління житлово-комунального господарства на чолі з головним інженером підприємства Газдюком В.А, спільно з представниками ТОВ «МБП «Тепломережа» на чолі з Штельмахом Г.І., в присутності депутатів міської ради Миронюка М.М. і Шевчука Р.С., першого заступника міського голови Валюка В.Г., начальника відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства, інвестиційно-економічного розвитку та цивільного захисту населення виконавчого комітету міської ради Рябоконя І.В., старости Шельпахівського старостинського округу Ковальчук Т.М. провели дослідження побудованої артезіанської свердловини, шляхом прокачування води на предмет можливості забезпечення нею жителів села.

За результатами дослідження свердловини, яка не була в роботі і простоювала 3 роки, підтверджені її паспортні дані щодо дебету води, частково викачаний мул з неї, набрані зразки очищеної води, які з задоволенням скоштували всі представники міської ради та представлених підприємств. Наступний крок – підключення артезіанської свердловини до стаціонарних мереж електропостачання.

Дебет води становить 2,5 м3/час, що не забезпечує необхідну кількість води для проектного підключення всіх будинків села до частини водопроводу,  що вже є побудований, а тому необхідно винайти фінансові можливості щодо будівництва другої запроектованої артсвердловини та решти водогону села, відповідно до проектної документації та бажання жителів села підключитись до цієї мережі, які зараз вивчаються старостатом,  шляхом подвірного опитування.